Syfte med frihetskalendern:

Frihetskalendern har i syfte att göra det lätt för människor att hitta kurser, demonstrationer, föreläsningar, träffar och fester med fokus på frihetsarbetet i Sverige. Med denna kalender vill vi uppmuntra och underlätta för organisationer och initiativtagare att skapa nätverk och samarbete med varandra. Tillsammans är vi starkare.

Det som läggs upp ska godkännas och följa dessa riktlinjer:

  1. Alla event och dess arrangörer skall ha en uttalad koppling till frågor som rör frihetsarbetet.
  2. Inget förespråkade om våld på individ eller egendom.

Ansvariga för frihetskalendern:

Pierre, Susanne, Samuel och Mikael är i ledningsgruppen och ansvarar för innehållet. De avgör vid behov med majoritetsröstning vilka event som stödjer kalenderns syfte. De avgör även om andra frågor rörande kalendern och ledningsgruppen. Frihetskalendern har skapats genom ett samarbete med Frihet Sverige, Exoteriska Föreningen och Vaken.se. Läs mer om frihetskalendern i en artikel på vaken.se!

Stöd vårt arbete!

Det går att ge en gåva till vårt projekt via Swish 123 668 29 00 (Exoteriska) med meddelande Frihetskalendern. Alla gåvor används för att bekosta drift av sida och eventuellt överskott delas ut till frihetsprojekt i Sverige.

Hur lägger man upp evenemang?

Ett evenemang är en händelse som endast händer ibland. För att lägga in lokalgrupper se ”Hur lägger man upp en grupp?”. Alla kan lägga upp egna evenemang i kalendern. Du hittar ”Lägg till evenemang” i menyn längst upp på sidan. Ditt event kommer sedan att godkännas av en moderator innan det publiceras. Se till att eventet har en bra bild, en passande text samt att du anger en plats. Välj en passande kategori. Om det inte finns en kategori som passar helt så skriv kategorin i beskrivningen så lägger moderatorn in den. Ofullständiga event kommer inte att publiceras.

Hur lägger man upp en grupp?

Om du vill lägga in en grupp som har regelbundna träffar så kan du göra det på samma sätt som du lägger upp evenemang men välj ”Grupp” under kategori. Ange information om er grupp i beskrivningen och eventuell kontaktinformation. Om det är en privat grupp så kan du lägga upp information om den utan att ange exakt plats. Observera att du endast lägger upp en grupp som ett event med tid en enda gång. En moderator kommer sedan göra er grupp sökbar som en ”plats” så att den är lätt att hitta. Om er grupp anordnar event i framtiden som är mer än bara en träff, t.ex en föreläsare så kan ni lägga up ett nytt event för det..

Lägg in frihetskalendern på din hemsida!

Du kan lägga in frihetskalendern på din egen hemsida genom att skriva in en html-kod på din hemsida. Det finns flera olika koder som du kan lägga in för t.ex. kalender, karta eller en lista med event. Du kan även få en egen sida som ser ut som du vill genom att kontakta oss på info@frihetskalendern.se. (OBS! ändra ”height” i koden nedan till valfri höjd som passar din hemsida.)

Bilder på kommande event:
<iframe style="border:0px" height="500px" src="https://frihetskalendern.se/event/" title="Frihetskalendern"></iframe>

Karta över kommande event:
<iframe style="border:0px" height="500px" src="https://frihetskalendern.se/eventsmap/" title="Frihetskalendern"></iframe>

Kalender:
<iframe style="border:0px" height="500px" src="https://frihetskalendern.se/kalender/" title="Frihetskalendern"></iframe>